top of page
WhatsApp Image 2021-07-08 at 09.51.52.jpeg

PAGESIA REGENERATIVA

La Cooperativa treballa en la transició d'un sistema agrari convencional cap a un sistema d'agricultura i ramaderia regenerativa, enriquint així la transició agroecològica del nostre entorn.

L'agricultura regenerativa reivindica que la salut del sòl està intrínsecament lligada a la sostenibilitat total del nostre sistema alimentari, des de la qualitat nutricional de les plantes i animals, fins al futur del nostre planeta. El seu objectiu és, per tant, regenerar, estimular i mantenir la fertilitat i biodiversitat de la terra: promou un sòl que albergui una gran quantitat de vida i matèria orgànica i que sigui capaç de produir aliments utilitzant els recursos propis de la naturalesa.*

 

Ho fa emprant tècniques agrícoles, ramaderes i/o silvícoles que alimenten de manera natural les plantes i protegeixen el sòl de les intervencions que puguin afectar els seus propis processos biològics.

 

font: creaf  

PASTuratge 
RACIONAL

Pasturatge racional voisin és una pràctica ramadera per a triar el moment adequat perquè el bestiar pasturi en una parcel·la determinada. Es basa en el coneixement del funcionament del rebrot de la pastura i les necessitats i benestar animal.

A la Sala treballem amb ovella ripollesa i vaques angus que pasturen els prats i també ens ajuden en la gestió forestal del bosc de la finca.

DSC_5704 (3).jpg
DJI_0033.JPG

hort biointensiu

Treballem un hort bioinstensiu sense llaurar, sense agroquímics i amb cultius en rotació, enfocant-nos en la salut del sòl, per a poder obternir hortalisses altament nutritives que aportin aliment d'alta qualitat a les persones. 

AGROFORESTERIA

L’agroforesteria és un sistema que combina arbres amb cultius o bestiar en el mateix terreny per a incrementar les sinergies entre els animals, que s'alimenten de pastura fresca, i les plantes, que es beneficien dels excrements del bestiar.

Concretament a la finca, estem inciant una plantació de fruiters i plantes auxiliars que comparteixen terreny amb les nostres ovelles. 

sintropica_agost_23_14.JPG
keyline.jpg

GESTIÓ DE L'aigua

Planificar un millor aprofitament de l'aigua, amb tècniques com el disseny en linia clau. 

Disseny de línies clau ( Keyline design)- és una tècnica que, segons la topografia de la zona, dissenya el terreny per a distribuir l'aigua de manera homogènia.

INSPIRACIÓ I REFERENTS

Per a fer front a aquest repte ens inspirem amb el coneixement popular de les nostres veïnes i famílies, també de tota una teoria i pràctica que trobareu a continuació. Us convidem a indagar i aprofundir en tots aquests conceptes que tant ens ensenyen.

bottom of page